Η Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου είναι Γεωπόνος (Α.Π.Θ.), με ειδίκευση στην αμπελουργία (D.A.A. ENSA Montpellier), Οινολόγος, Διδάκτορας αμπελουργίας του Γ.Π.Α. Εργάζεται περισσότερα από 20 χρόνια στον αμπελοοινικό χώρο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οινοποιήσιμες Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα» και αρκετών ερευνητικών εργασιών πάνω σε θέματα κλωνικής επιλογής, terroir, βιολογικής καλλιέργειας αμπέλου. Ταυτόχρονα με την συμβουλευτική της δραστηριότητα (Κτήμα Κυρ-Γιάννη, DKG Group κ.α.), καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες της με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και παράγει τα κρασιά «ΑΡΓΑΤΙΑ». Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Γεωργιάδη και έχει δυο παιδιά, το Χριστόφορο και τον Κωνσταντίνο.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.argatia.gr & http://www.xinomavro.net.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.argatia.gr & http://www.xinomavro.net.
Έχει εργαστεί στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας Ι. Μπουτάρης & Υιος Οινοποιητική Α.Ε. ως ερευνητής χημικός, ενώ από το 1996 μέχρι σήμερα είναι μέτοχος και υπεύθυνος του τμήματος ερευνητικών και τεχνικών υπηρεσιών της Εταιρίας Αμπελοοινικής Έρευνας και Εφαρμογών Ε.Π.Ε. (ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΕΠΕ).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και μελέτες με αντικείμενο το αμπέλι και το κρασί και έχει δημοσιεύσει αρκετές ερευνητικές εργασίες σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.ampelooeniki.gr
Ο Αντώνης Κιοσέογλου είναι Χημικός (Α.Π.Θ.), Οινολόγος (Universite Bordeaux 2). Εργάστηκε στο πλαίσιο της πρακτικής του εξάσκησης στο Chateaux Latour-Martillac (2004), στη συνέχεια στην εταιρία Αμπελοοινική Ε.Π.Ε. και στο Grace winery στην Ιαπωνία (2005). Το 2006 ανέλαβε υπεύθυνος παραγωγής στο Κτήμα Αλφα, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2009, οπότε ανέλαβε τη θέση του οινολόγου, υπεύθυνου παραγωγής για ένα χρόνο στην Μεσημβρία Οινοποιητική. Από το 2010 μέχρι σήμερα εργάζεται ως οινολόγος, υπεύθυνος παραγωγής της Κυρ-Γιάννη Α.Ε.
Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης ασχολείται με τον αμπελοοινικό τομέα εδώ και μία εικοσαετία. Υπήρξε Διευθυντής του πρώτου Διεπαγγελματικού Συνδέσμου Οίνου Ονομασίας Προελεύσεως Νάουσα (1990-1995) στην Ελλάδα, Σύμβουλος και αργότερα Διευθυντής των "Δρόμων του Κρασιού" της Βόρειας Ελλάδας (1996-2008). Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι συνιδιοκτήτης του οινοποιείου Αργατία. Ασχολήθηκε με πιλοτικά προγράμματα κατάρτισης αμπελοκαλλιεργητών και στελεχών επιχειρήσεων οινοποιίας επιδοτούμενα από την Ε.Ε (1990-1994), υπήρξε εισηγητής θεμάτων αμπελοοινικής πολιτικής, εκπαίδευσης και οργάνωσης υπό ίδρυση Διεπαγγελματικών Συνδέσμων σ’ όλη την Ελλάδα (1990-2001), συμμετείχε ως συνεργάτης-μελετητής-συντονιστής σε πολλά κοινοτικά και εθνικά προγράμματα (Force, Leonardo-ampelos, Retex, Leader) με αντικείμενο το αμπέλι-κρασί (1995-2002).
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.argatia.gr & http://www.xinomavro.net.
Ο Χρήστος Δ. Κατσάνος είναι Γεωπόνος και ασχολείται με τον κλάδο των Τροφίμων πάνω από 20 έτη. Είναι Executive Director του DKG GROUP με δραστηριοποίηση στις Βαλκανικές και τις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Έχει συμβάλλει έντονα στην είσοδο του branding στον αγροτικό χώρο από το 1992, με συμμετοχή σε αρκετά επώνυμα προϊόντα και μορφές εντός κι εκτός Ελλάδας όπως "PRIMA tomatoes", "Green Club", "CRETACERT", "Lucia premium tomatoes", "V & VGD", "Tomaccini", "Grodan Club", "FraoulaBest", "MarouliBest", "DRIKA Farms", "Samos Pops". Μέλος της Ομάδας Ιδρυτών των "Φίλων του Ξινόμαυρου" και Διοικητικό Στέλεχος του IRTC .
Περισσότερες πληροφορίες στα http://www.dkggroup.com/ & http://about.me/christoskatsanos
.